God sommer – velkommen til høsten

Klubbens aktiviteter i 1. halvår 2024 ble avsluttet med båttur den 2 juni. Turen gikk i år innover Ryfylkefjordene mot Sand og Sauda med en fullsatt båt. Først gikk turen innom Fisterøyene, videre til Furutangen på Randøy og langs Ombo, før vi vendte baugen inn Sandsfjorden. Vi fulgte Sandsfjorden innover på nordsiden og var innom steder som Vatlandsvåg og Marvik før turen gikk videre inn Saudafjorden med Honganvikfossen og Svandalfossen som populære fotomotiver. Vi gikk deretter i land på Mollatveit for fotografering og grilling. På Mollatveit ble den populære TV- serien «Vestavind» spilt inn på 90- tallet.

En glad og fornøyd turgjeng i land på Mollatveit.
Foto: Klara Austvoll

Grillmester Sigbjørn tok som alltid ansvar og sørget for at alle ble gode og mette før vi satte kursen utover Saudafjorden. Vi var innom Sand og fulgte Sandsfjorden ut sørsiden av fjorden før ilandstigning og fotostopp på Jelsa.

Grillmester Sigbjørn.
Foto: Aud Heng

Etter en fotovandring på Jelsa gikk turen videre hjemover langs sørsiden av Randøy og videre til utgangspunktet Fiskå. En fornøyd gjeng ankom Fiskå etter en 8 timer lang båttur innover vakre Ryfylke-fjorder i flott sommervær.

Hvor er fotomotivet?
Foto: Peter Zukowski
Noen fant også motiver ombord!
Foto: Peter Zukowski

Programmet for høsten 2024 er ikke fastlagt enda, men vil bli sendt ut til medlemmene medio august. Første klubbmøte blir sannsynligvis i begynnelsen av september.
En prosjektgruppe er fortsatt i gang med å dokumentere stålverks-eiendommene på Jørpeland. Klubben har mottatt kr 15 000 i støtte fra SR- bank til dette prosjektet.
Vi ser frem til en inspirerende høst.
Ha en fin fotosommer og velkommen tilbake til høsten.