God sommer – en liten rapport fra båtturen 18 juni.

Aktivitetene i fotoklubben i første halvår 2023 er nå avsluttet. Vi vil ønske alle en god foto- sommer.

Vårens aktiviteter ble tradisjonen tro avsluttet med båttur søndag 18 juni. Jon Arne Helgøy var som vanlig i praktslag når han plukket oss opp på Fiskå på morgenkvisten. Første del av turen gikk blant tåkelagte Ryfylkeøyer som førte til heftig fotografering av trollske motiver. Ferden gikk videre mot Kvitsøy som var dagens mål.

Et solfylt Kvitsøy ispedd litt havtåke møtte oss da vi ankom Ydstebøhavn. Etter ilandstigning ble vi invitert av ekteparet Olsen til besøk i Laurits Håland galleriet med foredrag om marinemaler Laurits Håland sitt liv og virke. Besøket ble avsluttet med en sangperle av ekteparet Olsen. Vi vil takke ekteparet Olsen for gjestfriheten. Etter dette fikk turdeltakerne en time til disposisjon hvor både fyr og kirke ble besøkt og fotografert.

Deretter var det tid for grilling. Vi fant oss en holme for oss selv. Sigbjørn med assistanse fra Kristin tilberedet et herlig grillmåltid. Etter bespisning, mye fotodrøs og fotografering var det tid til å kaste loss og vende baugen mot øst for hjemturen. En heftig ettermiddagbyge i Ryfylke gav oss også gode fotomotiver på hjemturen.

En strålende tur med en mengde fotomotiver. Det var en fornøyd gjeng med 14 medlemmer som returnerte til Fiskå/Helgøy med en mengde bilder på minnebrikken. Alle fotos: Øistein Aardal Hagen.